Over Ray Nicholson

Illustrator Ray Nicholson is een tekenaar pur sang. Vanaf oktober 1977 verruilde hij zijn baan als rekenaar voor tekenaar eerst bij de firma Micro daarna uitgeverij Vrijbuiter (Audax) en vanaf 4 november 1988 zelfstandig vanuit zijn studio Nicholson Illustraties.

Al vele jaren is Ray een hoog gewaardeerd tekenaar voor onder meer Disney, Looney Tunes en Sesamstraat. Naast het werken onder licentie, heeft Ray ook een eigen serie humoristische wenskaarten, gifts en app onder de naam Doodles. Wenskaarten in allerlei vormen en maten, kalenders, stationary, comics, kinderboeken, kleurplaten, speelgoed, huisstijl, interieur, mode, tassen, mokken, souvenirs, gifts, accessoires, karikaturen/portretten, apps, infographics, presentaties, winkel- en online concepten, het ontwerpen van een character/mascotte en websites zijn o.a. waar hij illustraties op maat voor maakt veelal in een humoristische tekenstijl.

Daarnaast gaf Ray Nicholson, samen met Toon van Driel, vele jaren vorm aan het befaamde voetbalduo FC Knudde, de Stamgasten en André van Duin en tekent hij ook nu nog voor de nieuwste Disney characters zoals voor Star Wars en Marvel.

Ray Nicholson is een vakman die de nieuwste technologieën op zijn vakgebied heeft omarmd en gebruikt, die van zijn hobby zijn vak heeft kunnen maken. Zoals hij zelf zegt ‘van rekenaar tot tekenaar’, omdat hij begonnen is als rekenaar bij een verzekeringsmaatschappij.

Inmiddels is Ray Nicholson geestelijk vader van de Doodles, Ray’s Kissing couple (ook wel Old Dutch), Rocco, Penguïns, Sea Life, Bristy beer, Cute, Kristy’s, voetbalwenskaarten, mede geestelijk vader van d’n Hellemonder en de strips: het paardje ‘Rakker’ (voor het blad de Penny), Familie Kijkgraag (voor de Veronica gids) en SV Zooi (voor weekblad Kuifje).

Klik hier voor een compleet overzicht van Ray’s eigen creaties en klik hier over wat er in de media is verschenen over Ray Nicholson.

Uw vraag is zijn aanbod. Ray Nicholson is divers in het ontwikkelen van illustraties. Tekeningen voor u op maat gemaakt. Echter, tekeningen op maat wil zeggen dat uw vraag hierbij leidend is, en niet het aanbod van Ray Nicholson. Verras ons met een uitdagende vraag. Ray Nicholson gaat hem zeker niet uit de weg. contact